19
nov

Aanslag

Na de aanslagen in Parijs zag ik op social media de gekste dingen langskomen. Veel plaatjes met tekst waarin tenenkrommende pogingen werden ondernomen om iets te creëren wat er niet was.
Iemand zei dat er tijdens de aanslagen ook moslims waren gedood. Alsof deze terroristische waanzin nu in een ander daglicht kwam te staan, het nu een heel ander verhaal werd en het minder erg was of juist nóg erger. Veel mensen, inclusief moslims, vinden het nog steeds erg lastig om moslims als gewone mensen te beschouwen.
Zoals gebruikelijk is bij dit soort gebeurtenissen, trokken alle partijen alles uit de kast om kromme dingen recht te praten. De onnadenkende massa ging erin mee. Ik hoorde mensen die ik redelijk hoog had zitten, de grootste onzin beweren. Dat is niet raar, want mensen zijn op zoek naar de juiste richting en lopen in die zoektocht weleens de verkeerde kant op. Maar toch, als dit soort aanslagen íets aan de oppervlakte brengen, is het wel dat de grootste idioten niet persé met bomgordels rondlopen, maar zich gewoon in je kennissenkring bevinden.

Reacties ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *