05
mrt

Druk

Al weken, misschien wel maanden, kan ik geen boek meer lezen. Eerst dacht ik dat het tijdgebrek was maar vorige week had ik tijd zat, iets waar ik nogal aan moest wennen, blijkbaar, want in die week zei ik voortdurend tegen mezelf en anderen dat ik het heel druk had en zo voelde het ook (druk! druk!) maar dat was dus niet zo; ik had alle tijd van de wereld. Maar toch lukte het me niet om een boek te lezen.
Al weken liggen er twee boeken klaar, niet de minste: Bullet Park van John Cheever en The Free van Willy Vlautin. Maar zodra ik ga zitten, het boek opensla en de woorden mijn hoofd binnendringen, vallen de zinnen als zand uiteen. Dan dwalen mijn gedachten af naar de afgelopen maanden, mijn kinderen, boodschappen, de toekomst, seks, literair variété, de zomer, Indonesië, verhuizen, mijn derde boek die graag opgeschreven wil worden, het café, kinderzitjes op mijn fiets, België, schilderen, vrouwen, sigaretten, wifi en andere zaken zoals voetbal, belastingvoordeel, rum, geld en bubbeltjesplastic.
Als ik me vanuit professioneel oogpunt ergens op moet voorbereiden, een interview of een voorstelling, lees ik gedisciplineerd, geconcentreerd en met interesse een boek uit. Maar ter ontspanning wil het maar niet lukken.

Reacties ( 0 )

    Leave A Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *