Nieuws

Nieuwe roman De Solist
Op 15 januari 2019 is mijn nieuwe roman De Solist verschenen bij uitgeverij Atlas Contact. Klik hier voor meer informatie.


Podcast Woorden met Waumans
Ik ben gestart met een podcast-serie: Woorden met Waumans. De afleveringen zijn te beluisteren op de Podcasts-pagina.


Voorjaarstournee Waumans & Victoria 2017
De literaire karavaan van Waumans & Victoria trekt dit voorjaar weer langs de theaters! Vanaf de boekenweek gaan we op pad met Bert Wagendorp, Annelies Verbeke, Charlotte Van den Broeck en Erik Jan Harmens. Zie Agenda voor data en onze andere geweldige gasten.


Najaarstournee Waumans & Victoria 2016
Vanaf 8 november staat Waumans & Victoria’s Groot Internationaal Literair Variété Spektakel in diverse theaters in Nederland en België. Samen met de twee vaste gasten Herman Koch en Karin Amatmoekrim, loodsen presentatoren Rob Waumans en Ivo Victoria u op verantwoorde snelheid door het nieuwe boekenseizoen. Gevestigde namen met nieuw werk zoals Saskia Noort, Peter Terrin, Gerbrand Bakker, Jeroen Olyslaegers en Joris van Casteren maken hun opwachting naast jong (poëzie) talent en literaire performers zoals Nyk de Vries, Jente Posthuma of Lotte Lentes. De literaire revue is te zien in Amsterdam, Antwerpen, Rotterdam, Den Bosch, Utrecht en Arnhem.
Meer info op www.waumansvictoria.com.


Duitse vertaling ‘Texaco’
Mijn verhaal ‘Texaco’ is vertaald in het Duits en verschijnt in een hele fijne verhalenbundel. Jawohl!


WOORD! op Lowlands
Op Lowlands 2014 presenteer ik het literaire programma WOORD!. Tijdens WOORD! staan de rappers Sticks en Jiggy Djé kaal en zonder beukende beats op het podium, zij aan zij met dichters Nyk de Vries (tevens gitarist van Meindert Talma & The Negroes) en Ellen Deckwitz (o.a. poetryslamkampioen 2009), eredivisionisten onder de Nederlandse literaire performers. Join the club en zoek de verschillen!
14:15 – 14:55 uur
Romeo
Lowlands


Nieuwe aflevering van Ondercast
Er is weer een nieuwe aflevering van Ondercast. Ondercast is een audiozine, de luisterboekvariant van een literair tijdschrift, gepresenteerd door Dennis Gaens, met elke maand ruim een half uur proza, poëzie, toneelteksten, interviews en natuurlijk het Dier van de Maand.
Deze keer bijdragen van Hanneke Hendrix, Henk van Straten, Johan Roos, Jibbe Willems en mijzelf.


Recensie 8Weekly
‘De nacht van Lolita’ is schitterend in zijn eenvoud, dagelijkse beslommeringen worden mooi neergezet. (…) De beschrijvingen staan in schril contrast met het einde waar Waumans naartoe werkt. Dat is heftig, plotseling en allesvernietigend. Het is gedurfd, en kent wellicht het beste einde van een roman in lange tijd. Het boek is een ritje in de achtbaan, er lijkt geen eind te komen aan de plotwendingen. ‘De nacht van Lolita’ is een schoonheid. – **** – 8WEEKLY
Lees de volledige recensie hier.


Overzicht recensies De nacht van Lolita.
De afgelopen weken zijn er diverse recensies van De nacht van Lolita verschenen, zowel online als op papier.
De Leesfabriek vond het een heel fijn boek: ‘Waumans bewijst opnieuw een geweldige auteur te zijn.’
Ook de recensent van boekhandel Books & Bubbles is enthousiast: ‘Een indrukwekkend werk.’
Weekblad Knack zegt dat ‘Waumans overtuigt’. Bij de Recensieweb vonden ze het oké en zien ze mooie dingen maar is het eindoordeel matig (‘Een overdaad aan zware thema’s worden opzichtig gebracht’.) Cultuur Bewust vindt het een ‘heftig verhaal’ terwijl De Groene Amsterdammer mijn roman bestempeld als ‘wezenloos’. Cutting Edge zegt: ”De nacht van Lolita’ blijft nazinderen. Het fascinerende aan deze roman is dat het zowel simpel als complex is, op meerdere gebieden.’
Zo. Dan zijn we weer allemaal op de hoogte.


De Grote Groene Nacht van Lolita Quote-prijsvraag
Weekblad De Groene Amsterdammer publiceerde vandaag een kritische bespreking van De nacht van Lolita. Ik las het stuk gisteren al, maar nu iedereen het kan lezen op Facebook en Twitter lijkt het mij een goed moment om De Grote Groene Nacht van Lolita Quote-prijsvraag te laten aanvangen. De prijsvraag luidt: Zoek in dit stuk een wervende quote die straks op de voorkant van de 2e druk kan worden gezet.
Dat is alles. Eenvoudiger is het zelden geweest.
Mail, Twitter of Facebook jouw wervende Grote Groene Nacht van Lolita-Quote en maak kans op een gesigneerd exemplaar van De nacht van Lolita!
Succes hè!


Recensie Knack
Vorige week woensdag verscheen in Belgisch weekblad Knack de eerste papieren recensie van De nacht van Lolita.
‘Waumans overtuigt. Zijn beschrijving van de jeugdige verliefdheid doet je verlangen zelf weer achttien te zijn en ook de latere neergang van Luc weet hij geloofwaardig neer te zetten.’


Waumans & Victoria on tour in 2014
Deze week heeft de financiële afdeling van Waumans & Victoria’s Groot Internationaal Literair Variété Spektakel de tamelijk ambitieuze begroting voor 2014 sluitend weten te krijgen. In praktijk betekent dit dat wij volgend jaar in diverse theaters in het hele land te zien zullen zijn en daar zijn wij ontzettend blij mee.
Blijf waar je bent, de literatuur komt naar je toe.
Je bent er bij of je hoort er van.
Etc.
Hoera!


Recensie De Leesfabriek
De mensen van De Leesfabriek zitten er bovenop en hebben de allereerste recensie van De nacht van Lolita geschreven.
‘Rob Waumans bewijst opnieuw dat hij een geweldige auteur is, die dit verhaal een schitterend einde heeft gegeven waardoor het boek prachtig tot zijn recht komt.’
De recensie van De Nacht van Lolita lees je hier.


In de boekhandels!
Vanaf vandaag ligt De nacht van Lolita in de boekhandels. Mocht je misgrijpen bij jouw favoriete boekenboer, vraag er dan naar en bestel er eentje. Binnen een dag in huis.
Je kunt ook een gesigneerd exemplaar bestellen voor slechts €19,95 (incl. verzendkosten), indien gewenst met een persoonlijke opdracht. Stuur me een mail, dan wordt het geregeld.


‘s Werelds kortste boektrailer
Vandaag heb ik ‘s werelds kortste boektrailer gelanceerd. Met dit filmpje van slechts 0,8 seconde doe ik een recordpoging die zal worden beoordeeld door Guinness World Records. De totale beoordelingsprocedure zal acht tot twaalf weken duren. Tot die tijd is het duimen draaien en boeken lezen. Bekijk ‘s werelds kortste boektrailer hier.


E-book
De nacht van Lolita is intussen als e-book verkrijgbaar, voor slechts € 9,99. Bijvoorbeeld bij Polare en Bol.com.


Belgische media over Waumans & Victoria-voorstelling in Leuven
Op Veto staat een fijne bespreking van de voorstelling van Waumans & Victoria’s Groot Internationaal Literair variété Spektakel in Leuven. Ook dagblad Het Laatste Nieuws besteedde aandacht aan het spektakel, dat die avond een schaduw wierp over de historische WK-kwalificatie van de Rode Duivels en de festiviteiten die daarmee gepaard gingen.


Waumans & Victoria in Leuven
Vrijdag 11 oktober presenteer ik samen met mijn collega Ivo Victoria een kakelversie editie van Waumans’ en Victoria’s Groot Internationaal Literair Variété Spektakel Extravaganza in Leuven, België. Onze gasten zijn Christophe Vekeman, Lucky Fonz III en Joris van Casteren. Voor de rubriek De Kutrecensie is Marnix Peeters moedig genoeg bevonden en we gaan Extravaganzenborden met P.F. Thomése.


Kort verhaal in De Revisor
In de Literair Tijdschrift (Halfjaarboek) De Revisor staat mijn korte verhaal ‘Dooi’.

‘Een mooi verhaal.
nrc.next
Julian Barnes, Connie Palmen, A.F.Th. van der Heijden, zij allen rouwen in hun boeken. Maar Rob Waumans schreef met het verhaal Dooi in literair tijdschrift De Revisor misschien wel het meest subtiele, meest imposante stukje eigentijdse rouwliteratuur.
De Limburger

‘Het openingsverhaal van Waumans is heel goed. Het lijkt wat waterig te beginnen, maar het is zo’n verhaal dat, samen met zijn hoofdpersoon, langzaam ontspoort en dus literair erg fijn wordt.
De Contrabas

Goed geschreven hoor.
8Weekly